ŞEHİT SEVGİ YEŞİLYURT İLKOKULU TARİHÇESİ

ŞEHİT SEVGİ YEŞİLYURT İLKOKULU TARİHÇESİ

        

 

 Okulumuzun Fotoğraflarını için TIKLAYINIZ    

19.12.2012 3688


               

               Okulumuz 1980 yılında ,bölgeye yeni yerleşen mahalle sakinlerince 8728 m2 arsa içinde üç derslikli baraka bir yapı halinde inşaa edilmiştir. İsmini yakınında bulunan çeşmeden aldığı zannedilen okulumuza 1982 yılında dört derslikli bir bina daha ilave edilmiştir. 15 Kasım 1982'de hizmete açılmıştır. Okulun bulunduğu mevki ,Ümraniye Pınarbaşı semti olarak adlandırıldığından okulumuza Pınarbaşı İlkokulu adı verilmiştir. Zaman içerisinde bölgede nüfus yoğunlaşınca ihtiyacı karşılamayan Pınarbaşı İlkokulu yıktırılarak, 1991 yılında 30 derslikli ve 4 katlı olarak yeniden inşa edilmiş, adı da Pınarbaşı İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. Pınarbaşı İlköğretim Okulu 2002 yılına kadar dış cephe boyaması hariç, bir tamirat veya tadilat geçirmemiştir.

                 Güçlendirme öncesi okulumuz son tadilat çalışmasını ,2010 yılında haziran ile kasım ayları arasında  deprem güçlendirmesine alınarak görmüştür. İl Özel İdaresi tarafından deprem güçlendirmesinden geçirilen okulumuz çok sayıda sorunla beraber teslim alınmış, sorunlar yavaş yavaş çözülmüştür. Bu dönemde okulun hemen her bölümü yenilenmiştir.


Okul Aile Birliği'mizin ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla okulun bölümlerindeki eksikler ve teknolojik donanım sorunları giderilmiştir. 2011 yaz aylarında Üsküdar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren TOGEM (Toplumsal Gelişim Merkezi) tarafından okul bahçemize üç derslikli 187 m2 prefabrik bir anasınıfı binası yapılmış, okulumuz anasınıfı yönünden rahatlamıştır. Ümraniye Belediyesi'nin katkılarıyla da okul bahçesinde bahçe düzenlemesi yapılmış, okulun arkasında anasınıfı çocuk parkı, uygulama bahçesi oluşturulmuştur. Öğrencilerimize sunulan imkânlarla öğrencilerimizin başarıları da her geçen yıl artmaktadır.

 

            Okulumuzun fiziki donanım ve öğrenci başarısı yönünden sürekli gelişme kaydetmesi; Okul Yönetimi ve Okul Aile Birliğimizin, öğretmen ve velilerimizin de desteğini sağlayarak okulumuzu bugünkü modern haline getirmesi ortak bir başarıdır. Bu başarıda emeği geçen kurumlara, idareci, öğretmen, veli, esnaf ve hayırseverlere teşekkürü borç biliriz. 

 

                2012 yılında çıkan yasa (4+4+4 ) ile okulumuz Pınarbaşı İlkokulu ve Pınarbaşı Ortaokulu olarak öğretime devam eden okulumuz 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren ilkokul olarak hizmet vermektedir. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde darbecilere karşı canını feda eden merhum Sevgi Yeşil Yurt´un adı okulumuza verilmesi üzerine okulumuzun adı Şehit Sevgi Yeşilyurt olarak değiştirilmiştir.

21-03-2020